Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minőség

Minőségbiztosítás Tanúsítványok Fogalomtár

 

 

Minőségbiztosítás - kizárólag az ICONINK márkanéven forgalmazott termékekhez!

 
 • Minden védjegy, márkanév ami az oldalon fellelhető, a gyártók tulajdonát képezik. 
 • A termékek nevében feltűntetett gyártói nevek csupán a gyors vásárlói eligazodást segítik, az így forgalmazott termékek nem az eredeti gyártótól származnak.
 • Az ICON TECHNOLOGY Kft. nem szerződött partnere egyetlen eredeti gyártónak sem. 
 • Minden termékünk új, utángyártott, kompatibilis termék, melyekre egyaránt 2 év garanciát biztosítunk;
 • A gyártó felelősséget vállal az általa gyártott toner okozta meghibásodásokra;
 • 14 napos pénz visszafizetési garanciát adunk;

Gyártói minőségellenőrzés az ICONINK márkanévvel forgalmazott termékek esetén! 

 • A gyártó minden, a kellékek előállításához szükséges alkotóelemet részletesen bevizsgál, mielőtt a gyártásba enged;
 • Minden toner kazetta teljes üzemi teszten esik át;
 • A gyártó folymatos gyártás közbeni vizsgálatokat végez;
 • A gyártó 5%-os nyomtatási és 2%-os PQ2 nyomtatás minőségi teszteket végez;
 • A gyártó működési számellenőrző rendszert alkalmaz;
 • A gyártó vizsgálja a termékek környezetre gyakorolt hatásait;
 • A gyártó vizsgálatokat végez magas és alacsony hőmérséklet, magas és alacsony páratartalom mellett;
 • A gyártó rázótesztet alkalmaz, ami biztosítja a toner kazetták szivárgásmentességét és strapabíróságát a szállítás alatt;
 • A gyártó teljes élettartam tesztet végez, vizsgálja a nyomtatási minőséget a teljes életciklus alatt;
 • Minden 500. termék energiafogyasztási tesztre kerül;
 • Ellenőrzik a kész termékeket a szállítás előtt;
 • Ellenőrzik a csomagolást, a chip-et, duplán ellenőrzik a termékjellemzőket.

Fekete tesztlap | Színes tesztlap 

Tanúsítványok - kizárólag az ICONINK márkanéven forgalmazott termékekhez!

 

ISO 9001

Minőségbiztosítási szabvány. Az ISO 9001 szabvány részei: dokumentációs eljárás, vizsgálati folyamatok, megfelelő nyilvántartások vezetése, kiigazító intézkedések, a teljes rendszer rendszeres felülvizsgálata és a folyamatos fejlesztés elősegítése.

ISO 14001

Környezetvédelmi rendszer (EMS), ami segít a társaságoknak a környezetre gyakorolt negatív hatásaiknak a minimumra csökkentésében. Meghatározza az elvárásokat, környezetvédelmi irányelv megalkotását, meghatározza a megengedett környezeti terhelést, tervezi és alkalmazza a folyamatos fejlesztést.

STMC

A szabványosított vizsgálati eljárások bizottsága, egy világszervezet, mely abból a célból alakult, hogy megalkossa és elősegítse a nyomtatótoner gyártás szabványosított vizsgálati eljárásait.

REACH

Egy európai, vegyszerekre és azok biztonságos használatára vonatkozó szabályozási szervezet. Ez az eddigi legszigorúbb vegyianyag szabályzat.

OHSAS 18001

A munkahelyi egészség és biztonság, alkalmazása biztosítja, hogy az ICONINK környezetbarát és a törvényeket betartva gyártott tonereket kínál.

TEN CENTRAL CERTIFICATION

Kína környezetvédelmi tanúsítványa a tíz gyűrűként közismert tanúsítvány, ami igazolja, hogy a termék nem csak jó minőségű, hanem megfelel a speciális környezetvédelmi követelményeknek is. Ez a bizonylat kiemeli a hasonló termékek közül, igazolja a következő előnyös tulajdonságokat: alacsony méreganyag tartalom, ártalmatlan, energiatakarékos és környezetbarát.

 

 

Fogalomtár[1] | [2]

 

Chip, biztonsági chip

A nyomtatófestékek egy részében található ilyen chip. Feladata az, hogy a behelyezett festéket a nyomtató azonosítsa. A chip tartalmazhatja a nyomtatófestékekkel eddig kinyomtatott oldalak számát, így lehetséges például az, hogy a számítógép jelzi a festék fogyását.

Nem hivatalosan elismert tény, hogy a chip egyik feladata annak megakadályozása vagy legalábbis megnehezítése, drágítása, hogy a nyomtatóban nem eredeti festéket is lehessen használni.

Dobegység

Lézernyomtatókban található alkatrész. A lézernyomtatók egyes típusai úgy épülnek fel, hogy a toner csupán csak a festéket tartalmazó műanyag tartály. Ez a tartály egy másik egységbe a dobegységbe illeszkedik. A dobegység központi alkatrésze a fényhenger, ami a festék papírra vitelét végzi. A tonerek jelentős része a festéktartályt és a dobegységet egybeépítve tartalmazza.

Felújított toner

A felújított toner is töltött termék. A töltöttként meghatározott kazettától annyiban különbözik, hogy a kazetta egyes részeit szükség szerint kicserélik vagy megjavítják. Az esetek többségében a felújítás az alkatrészek cseréjét jelenti, de azt, hogy a lehetséges 3-4 közül ténylegesen milyen alkatrészt cseréltek ki csak a gyártó és a felújító tudja.

Fényhenger, OPC henger

A dobegységben található fényes felületű henger. Feladata az OPC henger meghatározott kinyomtatott példányszám után elkopik, cserélni kell. Az egybeépített kazettáknál a kazetta maga tartalmazza ezt az alkatrészt.

Lézertoner, toner

A lézernyomtatókhoz használt festékkazettát illetve a fénymásolókhoz használatos festéktartó kazettát, tartályt értjük alatta. Lézernyomtatóknál ez egy műanyag tartály vagy egy több részből álló egység, nagy finomságú porfestékkel töltve. Mivel ezen berendezéseknek vannak sérülékeny részei, heves rázás, ütés hatására a kazetta használhatatlanná válhat. A festékpor a hagyományos porszívó porzsákján is túljut.

Nyomtatófej

A tintasugaras nyomatók alkatrésze. Tartalmazza a festékek kijuttatásához szükséges fúvókákat és a fúvókák vezérléséhez szükséges elektronikai alkatrészeket. A tintapatronok egy részében a nyomtatófejet a tintapatron tartalmazza más részükben a nyomtatófej külön alkatrészként található meg.

Nyomtatófesték

Nyomtató kelléket értjük alatta, komplett tonert vagy tintapatront, vagy a tonerben és tintapatronban található festékanyagot.

Nyomtató kellékek

A nyomtatóknak az a kiegészítője, ami a nyomtatáshoz szükséges festéket tartalmazza. A festék kifogyása után cserélni kell. Cseréje nem igényel szakembert, néhány mozdulattal elvégezhető.

Refill toner

A töltött toner másik elnevezése.

Tintapatron

A tintasugaras nyomtatók festékét tároló tartályát értjük alatta. A tintapatron lehet kizárólag egy műanyag tartály vagy a nyomtatófejjel egybeépített típus. Tintasugaras nyomtatóknál ez egy kis műanyag tartály esetleg egy hozzátartozó fúvókával. A fejjel egybeépített tintapatron arról ismerhető fel, hogy egy kis réz lemez található rajta. A patronban található festék a ruhából szinte egyáltalán nem mosható ki. A tintapatron cseréje során a réz alkatrészt ne érintse meg.

Tonerpor

Lézertoner belsejében található finom por alakú festék. Ez a por egy speciális vegyi üzemekben előállított anyag. Az anyag szemcséinek mérete a por olvadásának hőmérséklete folyóssága hosszú kutatómérnöki munka eredménye. Ezeket a festékporokat az ismert gyártókon (HP, EPSON, Canon, Konika-Minolta, Samsung, Xerox, Kyocera, Sharp, Brother) kívül más üzemek is gyártják és felhasználják. Az olyan üzemek is felhasználják a nem gyári festékkazetták készítéséhez ezt, ahol a tonereket felújítják, után-, és újragyártják.. Az egyes nyomtatótípusokhoz más-más por használható, azokat nem szabad keverni. Vannak festékporok, amelyek több nyomtatóhoz is használhatóak többnyire egy-egy gyártó több modelljéhez. Pl többféle nyomtatóhoz. A festékporok gyártói minden esetben feltüntetik a csomagoláson, hogy az adott festék mely típushoz használható. A festékport szokták tonerként is emlegetni a szaknyelvben.

Töltőfesték

A tintapatronok utántöltésére használható folyékony tinta. Ilyen töltőfestékek sok típushoz kaphatóak, amikkel az adott tintapatront újra lehet tölteni. Ne próbálja bármilyen más tintával megtölteni a nyomtatópatront, mert szinte biztos, hogy azonnal vagy rövid időn belül a patron tönkremegy.

Töltött toner

A toner újrahasznosításával létrehozott termék. Az újrahasznosítás a gyakorlatban itt azt jelenti, hogy a kiürült kazettát szétszerelik, megtöltik festékkel és összerakás után értékesítik.

Utángyártott tintapatron

Az utángyártott tonerhez hasonlóan új termék. Gyakorlatilag az eredeti másolata. Minősége szintén csak a gyártó igénységén múlik. Az egyes márkák között nagy a minőségbeli különbség, de az egyes márkákon belül a típusok között is nagy különbségek lehetnek.

Utántöltött tintapatron

Az utántöltött tonerhez hasonlóan az utántöltött tintapatron is egy kiürült patron megtöltésével készül. A tonerrel ellentétben a patront nem szedik szét a töltés során, hanem a megfelelő tisztítás ellenőrzés után új tinta kerül bele. A legtöbb patron kétszer, háromszor vagy többször tölthető. Természetesen minden használat után a patron egyes részei kopnak, elhasználódnak. Néhány töltés után a patron használhatatlanná válik. Az, hogy egy fantázianév mögött milyen minőségű töltött patron áll a gyártótól függ.

Utángyártott toner

Az utángyártott toner új alkatrészekből készített új termék. Mérete, alakja megegyezik az eredeti kazetta paramétereivel helyette használható. Minősége típusonként változik, kizárólag a gyártótól függ milyen minőségű eszközöket, alkatrészeket és festéket használnak fel a gyártás során.

Utántöltött toner

Az utántöltött toner, egy kiürült kazetta megtöltésével készül. A festékkazetták csak véges számú újratöltésen eshetnek át, mivel mechanikus alkatrészeik, mint például a dobok és a görgők, idővel elhasználódnak, elöregednek, az elektrooptikai eszközök pedig lemerülnek vagy megsérülnek.Azok a vállalatok, amelyek festékkazettákat töltenek újra újraértékesítés céljából, általában megtisztítanak és ellenőriznek minden kazettát, hogy bizonyosak legyenek arról, azok megfelelőek az újbóli forgalomba hozatalra.

Újragyártott toner

Az újragyártott toner egy újrahasznosítási eljárás, ahol új alkatrészekből és a visszagyűjtött tonerek nem kopó alkatrészeiből keletkezik új termék. Mérete, alakja megegyezik az eredeti kazetta paramétereivel helyette használható. Minősége típusonként változik, kizárólag a gyártótól függ milyen minőségű eszközöket, alkatrészeket és festéket használnak fel a gyártás során.

Árukereső.hu Árukereső.hu